انواع روش های درمانی ارتودنسی در سال 1402

انواع روش های درمانی ارتودنسی در سال 1402: ارتودنسی یکی از بهترین راه های درمان برای کجی بهم ریختگی و ناهنجاری فک و دندان میباشد  و امروز ما در این صفحه قصد داریم که تا انواع روش های درمانی ارتودنسی  را مورد بحث قرار داده و کامل به شما توضیح دهیم. باما همراه باشید و همچنین اگر سوالی پیشنهادی یا انتغادی در رابطه با این صفحه دارید خوشحال میشیم در آخر این صفحه در بخش نظرات با مادر میان بگزارید.

 

انواع روش های درمانی ارتودنسی 

نافرمی و کجی دندان ها یک مشکل شایع در بین اکثر افراد می باشد. بسیاری از مردم به این موضوع و مشکل واکنش نشان داده و اقدام به درمان آن می کنند. البته این موضوع برای برخی نیز از اهمیت چندانی برخوردار نیست. اما باید توجه داشت که مشکل نافرمی دندان ها تنها به بحث زیبایی اشاره ندارد. بلکه در مواردی می تواند راحتی شما در بلع غذا و یا صحبت کردن را نیز دچار اختلال کند. به همین دلیل ما نیز به شما پیشنهاد می کنیم، حتما درباره این مشکل تحقیق کرده و با روش های درمان از جمله ارتودنسی دندان و ایمپلنت آشنا شوید.

انواع ارتودنسی 

یکی از انواع روش های درمانی ارتودنسی درمان نافرمی دندان ها به روش ارتودنسی،ارتودنسی ثابت

دندان می باشد. در این شیوه درمان پس از نصب براکت ها تا پایان درمان، دیگر نیازی به خارج کردن آنها از دهان نیست. به همین دلیل به این شیوه ارتودنسی دندان به روش ثابت می گویند. یکی از سوالاتی که بسیار پرسیده می شود، در خصوص بهترین زمان ممکن برای درمان نافرمی دندان ها به روش ارتودنسی ثابت می باشد. در پاسخ به این سوال باید گفت که در هر زمانی می توان کار ارتودنسی ثابت را روی دندان بیمار انجام داد. اما بهترین زمان ممکن برای ارتودنسی دندان، سنین نوجوانی و قبل از بلوغ می باشد. در این سن هنوز استخوان های فک و دندان رشد خود را کامل نکرده اند و اگر در این سن کار درمان نافرمی دندان ها صورت گیرد، سرعت درمان و نتیجه کار رضایت بخش تر خواهد بود. اما این موضوع فقط و فقط برای نوجوانان قبل از بلوغ صدق نمیکند بلکه بزرگ سالان هم در شرایط مناسب میتواند این نوع ارتودنسی را انجام دهند مدت درمان در ارتودنسی ثابت بین ۱۲ ماه تا ۳ سال می تواند به طول بکشد و برای هر بیمار بسته به سن، جنسیت و میزان نافرمی دندان این زمان می تواند متفاوت باشد.

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک در انواع روش های درمانی ارتودنسی  خیلی نقش مهمی را ایفا میکند در ارتودنسی دندان به روش متحرک، برعکس روش پیشین شما می توانید پس از نصب براکت ها داخل دندان، آنها را از دهان خارج کنید و باید گفت براکت ها به دندان ها متصل نخواهند شد. بسیاری از افراد برای راحتی کار این روش را ترجیح می دهند، اما باید خدمت شما عرض کنم که انتخاب شیوه درمان باید با نظر متخصص ارتودنسی صورت پذیرد. استفاده از روش ارتودنسی متحرک می تواند مزایای بسیاری داشته باشد. شما برخی از ویژگی های خوب این روش را بعد از ارتودنسی مشاهده خواهید کرد. از جمله بهترین مزایای ارتودنسی متحرک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای تمیز کردن دندان ها می توانید آن را خارج کنید.
استفاده از آن نسبت به ارتودنسی ثابت راحت تر است.
مدت زمان کمتری برای نصب و ساخت دستگاه ارتودنسی از شما گرفته خواهد شد و در تمام مدت میتوان با خارج کردن ارتودنسی متحرک به فک اتراحت داد.

ارتودنسی نامرئی

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که استفاده از ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک از نظر ظاهری برای شما آزاردهنده است و یا سن بالایی دارید و نمی خواهید براکت ها در دهانتان نمایان شوند، می توانید از روش ارتودنسی نامرئی استفاده کنید. این روش یکی از مهم ترین انواع روش های درمانی ارتودنسی   در سال های اخیر بوده است. در این روش از ارتودنسی دندان که از نام آن بر می آید، دیگر براکت ها و دستگاه ارتودنسی در دهان شما به راحتی قابل مشاهده نخواهد بود. سه نوع ارتودنسی نامرئی وجود داشته و مورد استفاده قرار می گیرد که عبارتند از: ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی با پلاک های شفاف و بی رنگ و ارتودنسی با مواد همرنگ دندان

ارتونسی لینگوال

اگر میخواهید که از روش های نامرئی برای درمان  بهم ریختگی های دندان خود استفاده کنید درمان ارتودنسی به روش لینگوال گزینه بسیار مناسبی است که هم لبخند زیبایی خواهید داشت و هم دیگر از بهم ریختگی دندانها و عدم بهداشت دندانهای خود رنج نمیبرید اما توصیه متخصص ارتودنسی ما به شما این است که بزرگسالان بیشتر از این روش درمان بهره گیرند زیرا تمیز کردن دندانها کمی مشکل است و این احتمال وجود دارد که کودکان از عهده بهداشت دهان و دندانهای خود برنیایند و موجی پوسیدگی و زرد شدن دندانهای آنها شود ولیدر صورت کمک کردن والدین محترم به فرزندان این روش درمان برای کودکان هم میتواند مناسب باشد.

در روش ارتودنسی لینگوال سیم ها و براکت های ارتودنسی در قسمت داخلی و پشت دندان ها قرار گرفته و قابل مشاهده نخواهد بود.
در این روش از یک روکش نامرئی و اصطلاحا شیشه ای استفاده می شود.
ارتودنسی نامرئی با دستگاه های همرنگ دندان:
در این روش از براکت هایی استفاده می شود که همرنگ دندان بوده و چندان قابل مشاهده نیستند.

 

.

برترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *